Ten Hag blij met zege: "Zeker na deze voorbereiding"

4 november 2020, 00:07

Erik ten Hag houdt gemengde gevoelens over aan het Champions League-duel met FC Midtjylland. Zijn Ajax won in een moeizame wedstrijd weliswaar met 1-2. En de drie punten waren heel belangrijk met het oog op overwintering in Europa, maar het veldspel was niet om over naar huis te schrijven. Integendeel zelfs. Ook gaf hij tekst en uitleg over de plek op de bank van de ingevlogen Davy Klaaassen. 

"We beginnen heel goed, maar daarna hebben we de wedstrijd te weinig gecontroleerd", begon Ten Hag zijn analyse na afloop tegenover SBS 6. "We hebben met name onze middenmensen niet gevonden, terwijl ze wel vrij stonden. Dat had zeker beter gekund. Het werkt in de hand dat het wat onrustig wordt. Dan loop je in een counter en dat is onnodig", aldus de trainer.

"Het is jammer, want ik denk dat je ze makkelijk onder controle had kunnen houden. Maar het is een opportunistische ploeg en als je dan met 1-2 wint, moet je - zeker na deze voorbereiding - heel tevreden zijn", doelde Ten Hag op de lange onzekerheid over het meespelen van een aantal belangrijke spelers, onder wie Dusan Tadic, Andre Onana en Ryan Gravenberch.

Ook Klaassen was heel lang een twijfelgeval en begon daarom uiteindelijk op de bank bij Ajax. "Want ik had een andere jongen al beloofd dat hij mocht beginnen. Die kan ik dan niet zo maar teleurstellen", zei de coach tegenover het Algemeen Dagblad over de basisplaats van Jurgen Ekkelenkamp. "Met Davy Klaassen erbij in de tweede helft kregen we weer controle over de wedstrijd. Dat was ook nodig."

Op het andere veld in groep D versloeg Liverpool Atalanta Bergamo met liefst 0-5. Daardoor staat Ajax nu gelijk met - en op doelsaldo boven de Italianen. Beide ploegen hebben vier punten. Liverpool is koploper met een perfecte score van negen uit drie, terwijl Midtjylland nog altijd puntloos is. 

Lees ook: Klaassen had niet gedacht nog te spelen in Denemarken

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen