UEFA ontkent en houdt vast aan EK met twaalf speelsteden

4 november 2020, 15:23   Bijgewerkt: 13 november 2020, 11:10

De UEFA heeft woensdag ontkracht dat het van plan is om het EK 2021 in één land te organiseren. Geruchten gingen rond dat de bond dat overwoog, omdat het vanwege de pandemie veiliger zou zijn. De UEFA heeft woensdag echter laten weten dat het nog altijd van plan is om met twaalf speelsteden in verschillende landen te gaan spelen.

Bakoe (Azerbeidzjan), Kopenhagen (Denemarken), München (Duitsland), Londen (Engeland), Boedapest (Hongarije), Dublin (Ierland), Rome (Italië), Amsterdam (Nederland) Boekarest (Roemenië), Sint-Petersburg (Rusland), Glasgow (Schotland) en Bilbao (Spanje) zijn de speelsteden. Het is nog altijd de bedoeling dat daar gespeeld gaat worden. Aan het toernooi doen 24 verschillende teams mee. "De UEFA is nog steeds gefocust op een toernooi met fans in alle twaalf stadions", zegt een woordvoerder tegen SID.

Het EK zou aanvankelijk in 2020 worden gespeeld, maar dat ging door het coronavirus niet door. In 2021 moet het wel doorgaan en daar is de UEFA volledig op gefocust. Het toernooi begint op 11 juni met het die tussen Italie en Turkije in Rome. De finale wordt op 11 juli gespeeld op Wembley. In de Johan Cruijff ArenA worden vier duels gespeeld, waarvan drie groepsduels van Oranje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen