Leipzig neemt wraak op PSG, Haaland opnieuw held

4 november 2020, 23:02

RB Leipzig heeft woensdagavond revanche genomen op Paris Saint-Germain. De Duitsers kwamen in eigen huis op achterstand, maar herstelden zich knap en pakten de drie punten. Daardoor voert de ploeg van Julian Nagelsmann de ranglijst aan met Manchester United, dat eerder op de avond pijnlijk onderuit ging in Turkije.

Het was op voorhand al een pikant affiche, het treffen tussen RB Leipzig en Paris Saint-Germain. De ploegen van bankzitters Justin Kluivert en Mitchel Bakker stonden 78 dagen geleden ook al tegenover elkaar. Destijds waren de belangen groter, met een finaleplek in de Champions League als inzet. Leipzig was vastberaden zich te revancheren na de 0-3 nederlaag in augustus.

Dat leken de Duitsers echter al snel uit het hoofd te kunnen zetten. Ángel Di Maria opende met een bekeken puntertje de score, maar groeide enkele minuten later uit tot de schlemiel. Met zijn strafschop had hij PSG aan een comfortabele voorsprong te helpen, maar de Argentijn faalde. Daardoor bleef Leipzig in leven en kon het zelfs de stand gelijktrekken. Uitgerekend Christopher Nkunku scoorde tegen zijn oude werkgever.

Dankzij een benutte strafschop van Emil Forsberg pakte Leipzig de drie punten, ook omdat PSG het duel met negen man eindigde na rode kaarten voor Idrissa Gueye en Presnel Kimpembe. Het blijft daardoor ongekend spannend in groep H. Eerder stuntte Istanbul Basaksehir al door met 2-1 te winnen van Manchester United. Leipzig en United hebben zes punten, PSG en Basaksehir pakten er beiden drie.

Eenvoudige zege Chelsea

Haaland-show

Bij Borussia Dortmund groeide Erling Haaland uit tot de grote man. Het Noorse fenomeen was met twee eenvoudige treffers opnieuw van grote waarde bij de Duitse ploeg, die uiteindelijk zonder problemen over Club Brugge heenwalste. Bij Club Brugge stonden Ruud Vormer en Noa Lang in de basis. Het Nederlandse duo was dicht bij een treffer, maar kon Dortmund uiteindelijk geen pijn doen. Eerder had Thorgan Hazard de score geopend namens de Duitsers.

Comeback Sevilla

Sevilla leek af te stevenen op een blamerende nederlaag in eigen huis tegen FC Krasnodar, nadat de Russen tweemaal hadden gescoord na 21 minuten. Sevilla-coach Julen Lopetegui greep in door voor rust tweemaal te wisselen, wat resulteerde in een waanzinnige wederopstanding. Ivan Rakitic zorgde voor de aansluitingstreffer, maar Youssef En-Nesyri groeide uit tot de gevierde man. De invaller scoorde twee keer, terwijl de Spanjaarden met tien man speelden na een rode kaart voor Jesus Navas. Het deerde Sevilla niet, want de drie punten bleven in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Karim Rekik kwam in de slotfase in de ploeg voor Luuk de Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen