Stengs vol bewondering over 'wereldvoetballer' David Silva

5 november 2020, 09:03

Calvin Stengs is idolaat van David Silva. De 21-jarige aanvaller van AZ vindt het 'fantastisch' dat hij de dertien jaar oudere Spanjaard donderdagavond tegenkomt in Estadio Anoeta, waar de Alkmaarders het in de Europa League opnemen tegen Real Sociedad. Silva raakte ruim twee maanden geleden besmet met corona, maar staat alweer een tijdje op het voetbalveld en komt steeds beter in vorm.

"Hij is een wereldvoetballer", zegt Stengs in een interview met De Telegraaf over de 34-jarige Spanjaard, die over een fluwelen linkerbeen beschikt. "Wat hij tien jaar bij Manchester City heeft laten zien en bij Spanje, met wie hij wereldkampioen en tweemaal Europees kampioen is geworden, fantastisch gewoon. Hij is al wat ouder nu, maar ik denk dat die kwaliteiten er nog steeds zijn."

Een carrière zoals die van Silva ziet Stengs wel zitten "Maar ik ben nog láng niet waar 'hij' is. Dat wij tegen zo'n grootheid mogen spelen én tegen Real Sociedad, de koploper van de Primera Division, is fantastisch. Maar wij zijn ook koploper, in de Europa League. We weten wat we kunnen en ik vind niet dat we bang moeten zijn om daar te voetballen. Als we een resultaat halen, doen we hele goede zaken. Daar gaan we voor."

Vorm

Stengs begint na twee moeilijke maanden steeds beter zijn draai te vinden. "Ik was nog niet topfit om maximaal te kunnen spelen. Ik denk dat iedereen na een blessure van anderhalve maand even tijd nodig heeft om in zijn spel te komen. Maar ik voel me nu fit en fris, kan weer laten zien wie ik ben en daar ben ik blij om. Het gaat met de wedstrijd beter. Het verfijnde in de passing, het explosieve, mijn actie, dát soort dingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen