'Van den Brom op pole-position voor trainerschap KRC Genk'

5 november 2020, 09:33   Bijgewerkt: 5 november 2020, 11:40

FC Utrecht dreigt op korte termijn John van den Brom kwijt te raken. De 54-jarige trainer ligt op pole-position om Jess Thorup op te volgen als trainer van KRC Genk. De onderhandelingen tussen de clubs lopen volop, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens bovengenoemd Belgisch dagblad wordt Van den Brom 'heel waarschijnlijk' de nieuwe trainer van KRC Genk. De Belgische club richtte zijn pijlen aanvankelijk op Marc Brys. Hoewel de trainer gecharmeerd was door de Genkse interesse, besloot hij zijn huidige club OH Leuven trouw te blijven. Sindsdien prijkt de naam van Van den Brom bovenaan het verlanglijstje van de huidige nummer zeven van de Belgische competitie.

Van den Brom beschikt bij FC Utrecht over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2022. De club van Cyriel Dessiers zal dus met geld over de brug moeten komen. De Nederlandse trainer was eerder dit seizoen ook al in beeld bij KRC Genk. Toen legde hij het af tegen Thorup, die de opvolger werd van de ontslagen Hannes Wolf. Thorup vertrok deze week na een dienstverband van slechts 39 dagen naar FC Kopenhagen.

Een akkoord tussen de clubs zou de komende uren al bereikt kunnen worden. De Belgische competitie is Van den Brom niet onbekend. Hij was eerder trainer van RSC Anderlecht, waarmee hij in twee seizoenen drie prijzen won: twee keer de Belgische Super Cup en eenmaal de landstitel.

Na zijn vertrek bij Anderlecht keerde Van den Brom bij AZ terug in de Eredivisie. Na vijf jaar Alkmaarse dienst werd de trainer vorig jaar zomer aangesteld bij FC Utrecht. In het afgebroken Eredivisie-seizoen bereikte hij de bekerfinale, maar die werd door pandemie niet gespeeld. In het huidige seizoen vallen de resultaten vooralsnog tegen: FC Utrecht wil de top-drie aanvallen, maar staat na acht wedstrijden slechts achtste.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen