'FC Utrecht en Genk akkoord over overgang Van den Brom'

5 november 2020, 11:40   Bijgewerkt: 5 november 2020, 12:07

Niets lijkt een overgang van John van den Brom naar KRC Genk nog in de weg te staan. De Belgische club heeft met FC Utrecht een akkoord bereikt over de transfer van de 54-jarige trainer. Dat melden diverse Nederlandse en Belgische media.

De ontwikkelingen rond Van den Brom volgen elkaar in rap tempo op. Het Laatste Nieuws bracht donderdagochtend naar buiten dat Van den Brom op pole-position lag om Jesse Thorup op te volgen als trainer van KRC Genk. Niet veel later schreef De Telegraaf dat de trainer de geïnteresseerde Belgische club heeft laten weten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/374929/door-genk-begeerde-van-den-brom-spreekt-vertrekwens-uit/,_blank,open te staan] voor de trainersfunctie. Nu de clubs akkoord zijn, moet Van den Brom alleen nog zelf tot overeenstemming komen met de Genkse club.

Dat lijkt een kwestie van tijd. Zo komt er voor Van den Brom al na ruim een ruim jaar een einde aan zijn dienstverband bij FC Utrecht. De trainer werd vorig jaar na vijf seizoenen bij AZ aangesteld in de Domstad. In het afgebroken Eredivisie-seizoen bereikte hij de bekerfinale, maar die werd door pandemie niet gespeeld. In het huidige seizoen vallen de resultaten tegen: FC Utrecht wil de top-drie aanvallen, maar staat na acht wedstrijden slechts achtste.

KRC Genk richtte zijn pijlen aanvankelijk op Marc Brys, maar de trainer besloot zijn huidige club OH Leuven trouw te blijven. Daarna prijkte de naam van Van den Brom bovenaan het lijstje van de Belgische club. De Nederlandse trainer was eerder dit seizoen ook al in beeld bij KRC Genk. Toen legde hij het af tegen Thorup, die de opvolger werd van de ontslagen Hannes Wolf. Thorup vertrok deze week na een dienstverband van slechts 39 dagen naar FC Kopenhagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen