Deschamps haalt zoon van grootheid Thuram bij Franse selectie

5 november 2020, 17:08

Marcus Thuram heeft vandaag (donderdag) goed nieuws te horen gekregen van de Franse bond. De spits van Borussia Mönchengladbach is namelijk voor het eerst opgeroepen voor de Franse nationale ploeg. Didier Deschamps heeft hem bij de groep gehaald voor de komende interlands.

De 23-jarige spits scoorde vorige week twee keer tegen Real Madrid in de Champions League en staat met de Duitse ploeg bovenaan in een lastige groep. Thuram scoorde in dit Bundesliga-seizoen vooralsnog één keer, terwijl hij vorig seizoen tot tien competitietreffers kwam. Bondscoach Didier Deschamps stelt vast dat hij zich goed ontwikkelt. "Hij heeft het vermogen om in grote wedstrijden het verschil te maken", legde de coach zijn keuze uit. Frankrijk speelt de komende interlandperiode tegen Finland (vriendschappelijk), Portugal en Zweden (Nations League).

Het verhaal van Thuram is bijzonder, aangezien de aanvaller de zoon is van Lilian Thuram. Hij staat in Frankrijk bekend als een legende en speelde liefst 142 interlands voor Frankrijk. De verdediger scoorde daarin twee keer. Die goals vielen beide in de halve finale van het WK 1998 tegen Kroatië. Frankrijk won dat WK uiteindelijk. Deschamps maakte net als Thuram onderdeel uit van die selectie en haalt nu dus de zoon van zijn voormalig kompaan bij de groep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen