Westerveld lyrisch over Sociedad: "Beste voetbal van La Liga"

5 november 2020, 17:32

Sander Westerveld is zeer benieuwd naar wat AZ donderdag in de Europa League kan laten zien tegen Real Sociedad. De oud-keeper stond tijdens zijn loopbaan onder de lat bij Sociedad en beleefde daar een goede periode. Hij ziet dat de club nog altijd goed draait.

Sociedad heeft drie punten minder dan AZ, maar staat wel bovenaan in La Liga. "Real Sociedad is absoluut de favoriet", zegt Westerveld dan ook tegen NU.nl. "Beide ploegen willen volop aanvallen, maar de Alkmaarse verdediging is kwetsbaar. De Basken zullen daar ongetwijfeld gebruik van maken. Een 0-0-wedstrijd wordt het sowieso niet."

"Real Sociedad lijkt sprekend op AZ. De spelopvattingen van de clubs zijn precies hetzelfde en de eerste bal gaat altijd naar voren. Daar staat in beide gevallen genoeg creatief en aanvallend talent om het de verdediging moeilijk te maken", zegt Westerveld, die tussen 2001 en 2005 bij de Baskische club het doel verdedigde.

AZ won eerder bij Napoli en zal nu weer een topprestatie moeten leveren, weet Westerveld. "Het staat wel vast dat zij het beste voetbal spelen in La Liga. Het is spectaculair en aanvallend en dat is terug te zien in de ruime uitslagen die ze neerzetten. AZ moet minstens net zo scherp zijn als in de wedstrijd tegen Napoli om tot een goed resultaat te komen."

Het treffen begint om 18.55 uur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen