Roma en Tottenham winnen, ook zege Leverkusen

5 november 2020, 20:52   Bijgewerkt: 5 november 2020, 21:14

AS Roma en Tottenham Hotspur hebben donderdag gemakkelijk gewonnen in de Europa League. Met name AS Roma hield flink huis door CFR Cluj met 5-0 aan de kant te zetten. Tottenham Hotspur en het Bayer Leverkusen van Peter Bosz wonnen, door in uitwedstrijden aan het langste eind te trekken.

Ludogorets - Tottenham Hotspur 1-3

De verre reis van Tottenham Hotspur is niet voor niets geweest, aangezien de nummer drie van de Premier League met 1-3 heeft gewonnen bij Bulgarije. Harry Kane opende al na een kwartier de score en produceerde zijn 200ste goal in zijn 300ste wedstrijd voor Tottenham. Nog voor rust tilde Lucas Moura de score naar 0-2, maar via Claudio Keseru deden de Hongaren nog wel wat terug. Giovani Lo Celso zorgde er echter voor dat het in de tweede helft vervolgens niet meer spannend werd: 1-3. In Groep J staat Tottenham na drie duels nu op zes punten. Gareth Bale stond vanavond voor het eerst in de basis bij de Engelsen, waar Steven Bergwijn na 65 minuten inviel.

Hapoel Beer Sheva - Bayer Leverkusen 2-4

Het begint er goed uit te zien voor Peter Bosz en Bayer Leverkusen in de Europa League. De formatie van de Nederlander hield donderdag het hoofd koel bij Hapoel Beer Sheva, waar er met 2-3 gewonnen werd. Leon Bailey was met twee doelpunten de grote man, terwijl ook Florian Wirtz en Or Dadya (eigen goal) op het scorebord kwamen. Namens de thuisploeg was Nederlander Elton Acolatse twee maal trefzeker. Een knappe prestatie van hem, zeker omdat één treffer van grote schoonheid was. Leverkusen kwam met 2-1 achter, maar won uiteindelijk met 2-4. In Groep C staat Leverkusen nu tweede, met zes punten uit twee duels. Slavia Praag won vanavond van Nice en staat met een beter doelsaldo eerste met zes punten. Bij Leverkusen was Daley Sinkgraven er overigens niet bij vanavond.

AS Roma - CFR Cluj 5-0

Geen enkel probleem kende AS Roma vanavond op eigen veld met het Roemeense CFR Cluj. Al na iets meer dan een halfuur stond het 3-0, door toedoen van Henrikh Mkhitaryan, Roger Ibanez en Borja Mayoral. Na de pauze deed ook Pedro nog een duit in het zakje, terwijl ook Mayoral nogmaals doel trof. Roma komt door de overwinning alleen aan kop in Groep A, waar het drie punten meer heeft dan Cluj. Die ploeg is met vier punten uit twee duels aardig begonnen, maar had vanavond geen schijn van kans tegen Roma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen