Dinamo koploper in Feyenoord-poule na zege op Wolfsberger

5 november 2020, 22:54   Bijgewerkt: 5 november 2020, 23:05

Dinamo Zagreb is de nieuwe koploper in de groep met Feyenoord. De Kroaten hadden het in eigen huis lastig tegen Wolfsberger AC, maar maakten een kwartier voor tijd de bevrijdende treffer. Daardoor liep de ploeg uit Zagreb, die in de eerste speelronde nog doelpuntloos gelijkspeelde tegen Feyenoord, uit naar vijf punten.

Wolfsberger had op bezoek bij Dinamo Zagreb enorm goede zaken kunnen doen. Na de 0-3 zege in De Kuip van vorige week hadden de Oostenrijkers de koppositie kunnen pakken. Een rode kaart al voor rust gooide echter roet in het eten. Matthaus Taferner kreeg vlak voor het rustsignaal zijn tweede gele kaart, waardoor hij net iets eerder dan zijn medespelers de kleedkamer op kon zoeken.

Het leidde een overwicht voor de thuisploeg in, maar Wolfsberger slaagde er lange tijd in de deuren gesloten te houden. Dinamo creëerde ondanks de man-meersituatie maar weinig kansen en leken lang af te stevenen op een remise. Na 76 minuten brak Iyayi Atienwen echter de ban voor de Kroaten. Met tien man slaagde Wolfsberger er niet meer in iets te forceren, waardoor Dinamo de nieuwe koploper is. De achterstand van nummer drie Feyenoord bedraagt echter slechts één punt.