Feyenoord imponeert en boekt belangrijke zege op CSKA Moskou

5 november 2020, 22:58   Bijgewerkt: 5 november 2020, 23:37

Feyenoord heeft donderdagavond drie punten gepakt tegen CSKA Moskou. In Rotterdam bewaarden beide ploegen het spektakel voor de tweede helft, waarin de gastheer uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind trok. Door de overwinning doet Feyenoord nog helemaal mee in groep K van de Europa League. Over drie weken wordt de jacht op overwintering hervat door de ploeg van trainer Dick Advocaat.

Advocaat kon in eigen huis weer beschikken over doelman Justin Bijlow, die afgelopen zondag tegen FC Emmen nog werd vervangen door Nick Marsman. Ook Steven Berghuis en Ridgeciano Haps waren gewoon van de partij in Rotterdam. Laatstgenoemde kreeg een plekje als linksbuiten toegewezen, terwijl Tyrell Malacia opnieuw als linksback aan de wedstrijd begon. Aan de andere kant van de achterhoede werd de plek van rechtervleugelverdediger Bart Nieuwkoop overgenomen door Lutsharel Geertruida. Bij CSKA had trainer Viktor Goncharenko een basisplaats voor Chidera Ejuke. De razendsnelle vleugelaanvaller speelde tussen 2019 en 2020 in de Eredivisie bij sc Heerenveen. Begin 2020 maakte hij een transfer naar de grootmacht uit Moskou.

Vlak voor de rust lieten beide ploegen na om op voorsprong te komen. Na slordig uitverdedigen van Feyenoord ontsnapte de watervlugge Ejuke, die eigenlijk niet kon imponeren in het eerste bedrijf. De Nigeriaan zag meerdere ploeggenoten over het hoofd en besloot in kansrijke positie zelf te schieten. Bijlow had moeite met zijn schot, maar bracht wel uitstekend redding. Aan de overkant had Akinfeev in blessuretijd geen antwoord op een poging van Berghuis. De captain verscheen op aangeven van Haps in de zestien van CSKA en zag zijn poging van de lijn gehaald worden. Bryan Linssen was er ook als de kippen bij, maar de gelegenheidsspits kon van dichtbij net niet het laatste tikje geven.

Opstelling en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5; Lutsharel Geertruida 6.5, Uros Spajic 6.5, Marcos Senesi 6, Tyrell Malacia 7; Jens Toornstra 6.5, Orkun Kökcü 6.5 (76. João Teixeira -), Mark Diemers 6.5; Steven Berghuis 6, Bryan Linssen 6, Ridgeciano Haps 7.

Man of the Match: Ridgeciano Haps

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen