Advocaat blij met optreden en Oranje-waardige backs

5 november 2020, 23:43

Reden tot klagen had Dick Advocaat donderdag niet bij Feyenoord. De oefenmeester van Feyenoord zag zijn formatie knap met 3-1 winnen van CKSA Moskou en daarmee goede zaken doen in de Europa League. Advocaat vond dat zijn spelers erg volwassen voor de dag kwamen.

"Ik vond dat we heel volwassen speelden", zei hij tegen FOX Sports. "Er stond echt een ploeg die de wedstrijd bijna dicteerde. We hebben een paar prachtige goals gemaakt. In de eerste helft hadden we al mogelijkheden om tot scoren te komen, maar we bleven geduldig. Tegen een ploeg die toch makkelijk voetbalt, maar we hebben ze redelijk goed weggehouden. Ze hebben weinig kansen gehad en dat is een compliment waard voor het elftal."

Waarom het vanavond tegen de koploper van Rusland wel lukte en in de Eredivisie lang niet altijd, weet de coach niet. "Het is soms moeilijk te zeggen hoe het kan. Soms is RKC moeilijker dan CSKA. Dat is niet gek, dat gebeurt soms. De concentratie was er vanaf het begin en we hadden afgesproken dat we de nul zouden houden. En van daaruit proberen de drie punten te halen, en dat hebben ze allemaal vanuit de tenen gedaan."

Lees ook: Feyenoord imponeert en boekt belangrijke zege op CSKA Moskou

Wie opvielen, waren Ridgeciano Haps (linksbuiten) en Tyrell Malacia (linksback). "Ik heb twee linksbacks die in het Nederlands elftal kunnen: Haps en Tyrell Malacia ook. Haps is van origine een linksbuiten met zijn dreiging, handigheid en snelheid. Maar later is hij linksback geworden." Advocaat was ook blij met Orkun Kökçü. De middenvelder kreeg eerder deze week kritiek van Willem van Hanegem. "Het was lang geleden dat hij er eentje in schoot. Willem van Hanegem had terecht kritiek op hem. Dat is goed, als zo'n man dat zegt. Daar kan hij wat van leren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen