Verbazing over Van den Brom, Hake wil langer door

6 november 2020, 13:43

Bij FC Utrecht is met verbazing gereageerd op het aanstaande vertrek van trainer John van den Brom. De spelers werden pas vrijdagochtend ingelicht over diens gang naar RC Genk en van de coach zelf, hoorden ze nog helemaal niets. Verder staat interim-coach René Hake open voor een langer verblijf bij het eerste team als opvolger van Van den Brom.

Onrustig is het voor de wedstrijd tegen Ajax bij FC Utrecht zeker. De spelers kregen volgens Voetbal International vrijdagochtend pas te horen dat Van den Brom definitief ging vertrekken. Aanvoerder Willem Janssen hoorde zelf nog niets van de vertrekkend coach en dat mag toch wel opmerkelijk worden genoemd. FC Utrecht kwam zelf met een tweet naar buiten, waarin werd verteld dat Van den Brom niet langer op het trainingsveld zou staan voor het duel van komende zondag, uitgerekend tegen Ajax.

Tot en met die wedstrijd is Hake in elk geval eindverantwoordelijke in de Domstad. "Het is eerst tijdelijk. Daar zit geen einddatum aan", aldus Hake tegenover FOX Sports. "Het is altijd lastig instappen. Je hebt eerder niet met de groep gewerkt en er wacht een lastige wedstrijd. Ik ben niet van alle ins- en outs op de hoogte, maar het is ook goed om via de eigen bril er naar te kijken."

Lees ookVan den Brom al niet meer voor de groep bij FC Utrecht

Over zijn toekomst op lange termijn bij FC Utrecht: "Ik heb er geen verwachtingen bij. Ze hebben mij gevraagd en daar spreekt vertrouwen uit. Over de termijn gaan we na Ajax spreken met elkaar", aldus Hake, die normaliter Jong FC Utrecht onder zijn hoede heeft. De interim-trainer staat in elk geval open voor een langer verblijf bij het eerste elftal van FC Utrecht. Over zijn keuzes richting komend weekend, bijvoorbeeld wie er in het doel staat, wilde hij nog geen mededelingen doen.

Geen voorstander van vroeg vertrek

Dus of Eljero Elia in de basis staat, is eveneens nog onbekend. De buitenspeler was niet verbaasd over het vertrek van Van den Brom. "Woensdag hoorde ik het, via de media. Ik ben geen voorstander om in de eerste seizoenshelft weg te gaan. Maar Utrecht is het ermee eens, de trainer is het ermee eens, dus wie ben ik?", vraagt hij zich hardop af tegenover FOX Sports. "Het is zijn keuze. We hebben niet zoveel te zeggen. 2020 is sowieso chaotisch. We moeten gaan en er zondag staan." Hoewel hij het niet met zoveel woorden zegt, is er verbazing over de keuze van de oefenmeester, zoals te proeven is bij meerdere spelers van FC Utrecht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen