Koeman haalt schouders op over sjokkende captain Messi

6 november 2020, 14:42   Bijgewerkt: 6 november 2020, 14:55

Er ging deze week en opmerkelijk filmpje rond over Lionel Messi, waarop te zien is dat hij in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Dinamo Kiev (2-1 winst) over het veld sjokt. Het leverde de vedette veel kritiek op, maar niet van Ronald Koeman. De coach staat nog altijd vol achter zijn spelmaker, die onder Koeman nog niet in topvorm steekt.

Messi scoort vooralsnog vooral penalty's en is verder zoekende naar zijn vorm, ziet Koeman. Toch is de coach van FC Barcelona lyrisch over zijn aanvaller. "Leo is een geweldige speler", zei hij vrijdag op het persmoment volgens Marca. "Hij heeft nog steeds veel kwaliteit en laat dat zien. Ik weet dat hij altijd het verschil maakt. Hij is nog steeds een bepalende speler. Hij heeft op veel verschillende plaatsen gespeeld, maar het belangrijkste is dat hij dicht bij de goal speelt. Hij bezorgt de verdediging van de tegenstander altijd problemen."

Koeman vindt niet dat zijn aanvoerder een ongeïnteresseerde houding laat zien. "Hij zit goed in zijn vel", zei de Nederlander. "Hij geniet nog altijd van het spelletje. Hij is een winnaar en dat bewijst hij ook. Zoals iedere speler kent ook hij moeilijke momenten, maar hij is nog altijd zeer betrokken. Je kunt een foto of een filmpje maken van een spelers als hij loopt… Ik heb het niet gezien en ben er ook niet in geïnteresseerd. Ik begrijp de kritiek op hem dan ook niet."

Niet alleen Messi staat onder druk, ook de hele ploeg heeft het moeilijk. Barcelona staat twaalfde en speelt zaterdag thuis tegen Real Betis. De topclub snakt naar een zege. "Elke wedstrijd is belangrijk", zei Koeman. "Betis speelt goed voetbal en het zal moeilijk worden. Defensief moet het beter bij ons en we moeten georganiseerder spelen. Daar hebben we op getraind."

Frenkie

Steeds vaker speelt Frenkie de Jong centraal achterin, vanwege de problemen die Koeman daar heeft. "Daar hebben we veel blessures en weten dat Frenkie op die plek kan spelen. Maar ik zie hem ook nog steeds als een middenvelder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen