Lam trefzeker na drama in Twente: "Wilde revanche"

6 november 2020, 22:29

Na een week die hij het liefst snel wil vergeten heeft Thomas Lam zich uitstekend herpakt tegen Fortuna Sittard. Vorige week was de verdediger van PEC Zwolle de gebeten hond na de 5-1 nederlaag tegen FC Twente. Lam stond vrijdagavond gewoon weer aan de aftrap en redde met een goed ingeschoten vrije trap een punt voor zijn ploeg.

"Ik wilde me wel revancheren ten opzichte van de wedstrijd tegen Twente", reageerde Lam na afloop tegenover FOX Sports. "Ik denk dat ik het beter heb gedaan, veel slechter kon eigenlijk niet. Ik ben wel blij over mijn spel vandaag. De goal zat er lekker in. Het is alleen jammer dat we niet drie punten pakken." Lam was afgelopen week onderwerp van gesprek in Zwolle. Mede door twee individuele fouten stond PEC al na een half uur met 3-0 achter tegen FC Twente, waarop coach John Stegeman besloot hem in de 37e minuut te wisselen. "Ik loop al een tijdje in de voetballerij mee. Ik heb ervaring zat en ik weet ook dat ik een draak van een wedstrijd speelde. Hij heeft alle recht om mij te wisselen. Ik ben mentaal sterk."

Lees ook: Fortuna en PEC knokken zich naar punt in evenwichtig duel

"Het mag niet gebeuren, maar het gebeurt", vervolgde Lam. "Het is ook zuur dat ze er allebei in gaan", doelde hij op de twee treffers die het gevolg waren van zijn fouten. "Mij mag dat niet overkomen. Iedereen zegt: 'je speelt één zo'n wedstrijd in je carrière'. Ik hoop dat ik die nu heb gehad. Ik wil vooruit kijken, goede wedstrijden gaan spelen en m'n niveau halen. Dan komt het wel goed."

Finland

Na de wedstrijd tegen FC Twente kon Lam ook niet meer op een oproep rekenen voor het Finse nationale elftal, dat na komend weekend bij elkaar komt. "Ik heb even contact gehad met de bondscoach afgelopen maandag. Hij vroeg waarom ik gewisseld werd, want ik was ook net terug van een blessure", vertelde Lam. "Verder heb ik niks gehoord. Ik moet hard blijven werken en goed spelen, dan krijg ik vanzelf weer een uitnodiging. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen