Southampton aan kop in Premier League na zege op Newcastle

6 november 2020, 22:54   Bijgewerkt: 6 november 2020, 23:07

Voor het eerst in de clubhistorie staat Southampton bovenaan in de Premier League. De koppositie werd overgenomen van Liverpool na een 2-0 zege op Newcastle United. Twee knappe goals van Che Adams en Stuart Armstrong hielpen die overwinning veilig te stellen.

Lang zal Southampton niet van de eerste plaats kunnen genieten. Liverpool, Leicester City, Tottenham Hotspur, Everton én Wolverhampton Wanderers moeten deze speelronde nog in actie komen en kunnen nog over de ploeg heen. De plek op de ranglijst tekent echter wel de goede vorm waar de ploeg van Oostenrijkse trainer Ralph Hasenhüttl in verkeert. De eerste twee wedstrijden van de competitie gingen verloren, maar sindsdien leed Southampton nog maar één keer puntverlies (3-3 tegen Chelsea). Burnley, West Brom, Everton, Aston Villa en nu dus Newcastle werden verslagen. Na de interlandbreak wacht een uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, dat eveneens bovengemiddeld presteert en daarmee nu zesde staat. 

Brighton met Veltman niet langs Burnley

Eerder op de avond is het Brighton & Hove Albion niet gelukt om uit de gevarenzone te geraken. Een wedstrijd tegen hekkensluiter Burnley leek een uitgelezen mogelijkheid om de tweede overwinning van het seizoen te boeken, maar in het eigen Amex Stadium bleef het 0-0. Een basisplaats was er voor Joël Veltman. Hij werd in de 83e minuut naar de kant gehaald voor Alireza Jahanbakhsh, maar ook de voormalig AZ-aanvaller kon het verschil niet maken. Brighton staat met zes punten op de zestiende plek in de Premier League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen