Scorende Cox maakt vrienden blij: "Ze hadden op me gewed"

6 november 2020, 23:20   Bijgewerkt: 6 november 2020, 23:33

In een meer aanvallende rol dan voorheen maakt George Cox indruk bij Fortuna Sittard. De linksback was vorige week twee keer trefzeker tegen Ajax en wist ook tegen PEC Zwolle weer het net te vinden. Volgens de 22-jarige Engelsman zelf ligt het vooral aan het 5-3-2-systeem dat Fortuna sinds kort toepast.

"Ik denk dat het bij mij en Rota (de back aan de andere kant, red.) past", zegt Cox over de nieuwe formatie die tegen Ajax voor het eerst gebruikt werd. "Het geeft ons meer de mogelijkheid om naar voren te gaan. Iedereen weet dat we aanvallend ingestelde vleugelverdedigers zijn. We willen bijdragen aan de aanval. Daar ligt het zeker aan dat ik nu ook scoor." Ook zijn Engelse vrienden zijn blij met zijn doelpunten, vertelde een lachende Cox aan FOX Sports. "Ze hadden vorige week gewed dat ik zou scoren en deze week weer, dus ik denk dat ze blij zijn."

Over de wedstrijd tegen PEC Zwolle, die in 2-2 eindigde, was Cox kritischer. "We waren niet blij met de tweede helft. PEC domineerde. Maar we moeten de goede dingen uit de eerste helft meenemen. Als we goed voetballen, kunnen we teams stuk spelen. Vandaag zakte het in en lieten we PEC voetballen. Dat was niet goed genoeg." Omdat Fortuna weer niet wist te winnen, staat de club nu laatste in de Eredivisie. "Natuurlijk is het teleurstellend. We hebben lastige tegenstanders gehad in de eerste paar wedstrijden, maar vandaag was er een waar we echt teleurgesteld over zijn. We hadden verwacht om te winnen, ik denk dat iedereen dat deed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen