Commotie in Italië: Lazio test anders op corona

7 november 2020, 11:54

Lazio heeft zich de woede op de hals gehaald in Italië. De club houdt er een andere manier van testen op na, waardoor er vorige week spelers met lage viruswaarden hebben gespeeld in de competitie. En dat is in het land niet de bedoeling.

'Het schandaal ontploft' kopt La Gazzetta dello Sport zaterdagochtend. Vooral de situatie rondom Ciro Immobile doet de wenkbrauwen fronsen. De spits mocht vanwege een positieve coronatests twee duels in de Champions League niet spelen, maar tussentijds deed hij wel mee tegen Torino in de competitie.

Zondag spelen Juventus en Lazio tegen elkaar. Immobile, Lucas Leiva en Thomas Strakosha zijn volgenss de hoofdstedelingen wel inzetbaar, Juventus vindt van niet. Ze hebben positief getest, maar de viruswaarden zijn laag. Claudio Lotiti, de president van Lazio, omschrijft het op nogal bizarre wijze. "Vrouwen hebben bacteriën in hun vagina, maar dat betekent niet dat ze stuk voor stuk ziekteverspreiders zijn."

Wat welk duidelijk is, is dat Lazio de randjes van de regels opzoekt. En dat voetballend Italië daar, zeker gezien de oplopende besmettingscijfers, niet van gediend is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen