Messi bezorgt als invaller Barça en Koeman welkome opsteker

7 november 2020, 18:19   Bijgewerkt: 8 november 2020, 09:00

FC Barcelona heeft zaterdag na vier wedstrijden zonder zege weer eens gewonnen in La Liga. Het team van trainer Ronald Koeman was op eigen terrein met 5-2 te sterk voor Real Betis. Lionel Messi begon de wedstrijd als reserve, maar was met twee doelpunten en een halve assist goud waard voor Barça. Het vertrouwen van Antoine Griezmann liep ondanks een doelpunt een deukje op.

Messi ontbrak in de basis bij FC Barcelona omdat hij 'niet fris' was. Midweeks speelde de Argentijnse superster in de Champions League tegen Dinamo Kiev (2-1) nog negentig minuten. Bij zijn afwezigheid vormden Ansu Fati, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé de aanval bij de Catalanen. De Fransman steekt niet in grootse vorm en slaagde er voor rust niet in het vertrouwen terug te winnen.

Vroeg in de wedstrijd kreeg Griezmann twee goede kansen om zijn team op voorsprong te zetten, maar scoren deed hij niet. Dembélé zette Barça na ruim twintig minuten alsnog op een verdiende 1-0 voorsprong. Zijn schot in de lange hoek was Claudio Bravo te machtig. Griezmann kreeg even later een uitgelezen mogelijkheid om vertrouwen te tanken. Barça kreeg een strafschop en bij afwezigheid van Messi ging de Fransman achter de bal staan. Zijn strafschop werd gekeerd door de Chileense doelman.

Aan de andere kant kwam Real Betis, vlak voor rust, op gelijke hoogte via Antonio Sanabria. Een flinke domper voor het Barça van basisspeler Frenkie de Jong, dat met een grote voorsprong de theepauze in had kunnen gaan. Koeman greep halverwege de wedstrijd in en bracht Messi binnen de lijnen. Met de Argentijn op het veld trokken de Catalanen in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe.

Een paar minuten na zijn invalbeurt liet Messi een lage voorzet van Jordi Alba lopen, waardoor Griezmann de bal in het lege doel kon werken. Real Betis kwam een kwartier na de 2-1 met tien man te staan nadat Aïssa Mandi hands maakte in het strafschopgebied. De penalty die volgde, werd tegen de touwen gewerkt door Messi. De bezoekers deden via Loren een kwartier voor tijd nog wat terug, maar de zege van Barça kwam geen moment in gevaar. Messi maakte er acht minuten voor tijd 4-2 van en Pedri bepaalde de eindstand op 5-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen