FC Twente komt met schrik vrij en vergroot zorgen ADO

7 november 2020, 18:38   Bijgewerkt: 7 november 2020, 18:57

FC Twente is zaterdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met de schrik vrijgekomen. Even leek het erop dat de club uit Enschede de zege uit handen zou geven, maar door twee late doelpunten eindigde de wedstrijd in 2-4. Door de overwinning stijgt FC Twente in elk geval tijdelijk naar de derde plaats in de Eredivisie.

De onder druk staande ADO-trainer Aleksandar Rankovic hoopte eindelijk weer eens een overwinning te boeken met zijn ploeg en begon met twee nieuwe namen in de basis. Hoffenheim-huurling Ilay Elmkis en de Griekse spits Nikos Karelis maakten hun basisdebuut. FC Twente begon met dezelfde elf namen als vorige week en zette al na twee minuten de toon. Na miscommunicatie bij ADO snelde Queensy Menig ervandoor en schoot hij van afstand op de paal. Na verschillende kansen voor Tyronne Ebuehi en Danilo Pereira had Menig na een klein halfuur de 0-1 opnieuw op zijn schoen, maar hij schoot één op één met keeper Luuk Koopmans naast de goal.

Na een slordig begin van beide ploegen aan de tweede helft was het ADO dat vlak na rust een penalty claimde. FC Twente-middenvelder Godfried Roemeratoe leek hands in te maken in zijn eigen strafschopgebied, maar de VAR oordeelde dat het niets was. Na een kwartier in de tweede helft bracht trainer Rankovic invallers John Goossens en Samy Bourard in het veld, maar dit had een averechts effect. Na een uur spelen was het Danilo die zijn zevende van het seizoen maakte. Na miscommunicatie aan de kant van ADO kwam Danilo aan de bal, hij ging voor eigen succes en schoot de bal met een draai in de verre hoek.

Aleksandar Rankovic

Aleksandar Rankovic

Danilo stelde voor de uitploeg orde op zaken door een minuut na de gelijkmaker raak te schieten nadat de bal voor zijn voeten kwam uit een hoekschop. Invaller Thijs van Leeuwen zorgde voor het toetje door zijn eerste competitiegoal te maken voor FC Twente, daarmee eindigden beide poegen op 2-4. ADO Den Haag zit nu nog meer in de put en moet hopen op puntenverlies van de naaste concurrenten. FC Twente blijft bovenin meedraaien en staat voorlopig op een mooie derde plek.

Opstellingen en beoordelingen

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6, Andrei Ratiu 4.5 (67. Bilal Ould-Chikh 6.5), Milan van Ewijk 5.5, Dario del Fabro 6, Shaquille Pinas 6, Boy Kemper 6, Dante Rigo 6, David Philipp 5 (58. Samy Bourard , Ilay Elmkies 5 (58. John Goossens 5.5), Nikos Karelis 5 (66. Amar Catic 6), Jonas Arweiler 5 (75. Kramer)

FC Twente: Joël Drommel 7, Jayden Oosterwolde 6.5 (85. Gijs Smal), Kik Pierie 7, Julio Plegezuelo 6.5, Tyronne Ebuehi 6.5, Godfried Roemeratoe 6.5, Jesse Bosch 7 (85. Luka Ilic), Wout Brama 6.5, Queensy Menig 7.5 (93. Thijs van Leeuwen) , Danilo Pereira 7.5, Vaclav Cerny 7.5 (85. Halil Dervisoglu)

Man of the match: Danilo Pereira

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen