SC Cambuur laat zich in slotfase verrassen door Jong Ajax

7 november 2020, 18:45   Bijgewerkt: 8 november 2020, 10:29

SC Cambuur heeft zaterdag dure punten verspeeld in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie. Jong Ajax trakteerde de Leeuwarders door twee late doelpunten op een verrassende 2-3 nederlaag.

De ploeg van trainer Henk de Jong trad vol vertrouwen aan tegen de Amsterdamse talenten. SC Cambuur won de laatste vijf competitiewedstrijden met overtuigende cijfers en plaatste zich vorige week ten koste van RKC Waalwijk voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Toch was het Jong Ajax dat zaterdag vroeg in de wedstrijd de leiding nam.

Na acht minuten opende Kenneth Taylor de score. Hij werd niet aangepakt door de Leeuwarder verdediging en zette de 0-1 op het scorebord. SC Cambuur kwam de vroege achterstand snel te boven en stelde nog voor rust orde op zaken. Met een mooie knal maakte Mees Hoedemakers er 1-1 van, waarna Michael Breij de thuisploeg op voorsprong zette.

Daarna was het wachten op de 3-1. Max de Waal raakte namens Jong Ajax nog wel de lat, maar de Leeuwarders domineerden de wedstrijd en waren meerdere malen dicht bij een derde treffer. In de slotfase ging het echter helemaal mis voor de kampioenskandidaat. Met enige fortuin scoorde Devyne Rensch de gelijkmaker en tot overmaat van ramp viel ook nog de 2-3, gemaakt door Enric Llansana.

Door de nederlaag staat SC Cambuur vijf punten achter op koploper Almere City. De Leeuwarders hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Jong Ajax stijgt naar de zevende plaats.