Koeman legt uit waarom Messi niet startte tegen Real Betis

7 november 2020, 19:28   Bijgewerkt: 7 november 2020, 19:40

Lionel Messi was zaterdagavond goud waard voor FC Barcelona, maar begon de wedstrijd tegen Real Betis als reserve. Ronald Koeman heeft na de 5-2 zege uitgelegd waarom de Argentijn niet startte. Ondanks dat de interlandperiode voor de deur staat, besloot de Nederlandse trainer zijn sterspeler te sparen.

Messi begon de wedstrijd als reserve en werd in de rust ingebracht. De Argentijn had met een halve assist direct een impact en scoorde daarna zelf ook twee keer. "Hij was niet helemaal fris na de wedstrijd tegen Dinamo Kiev. We besloten dat hem op de bank te zetten voor het geval we hem nodig hadden. Zonder klachten had hij gespeeld. Ik twijfel niet aan hem", aldus Koeman tegenover Spaanse media.

De 5-2 zege tegen Real Betis is een welkome opsteker voor de Nederlandse coach, daar Barça vier wedstrijden op rij niet had gewonnen in La Liga. "We verdienden de overwinning en verdienden voor rust meer doelpunten. In de tweede helft toonden we teamgeest. Het is een belangrijke overwinning, we hadden de drie punten nodig", aldus de trainer, die zich ook uitliet over Antoine Griezmann. De Fransman scoorde weliswaar, maar hielp ook veel kansen (waaronder een strafschop) om zeep. "Ik ben blij met zijn inzet. Hij heeft pech gehad, natuurlijk heeft dat een mentale impact. Maar hij heeft vertrouwen in zichzelf en scoorde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen