Ziyech met twee assists goud waard voor Chelsea

7 november 2020, 20:45

Hakim Ziyech heeft zich opnieuw in positieve zin laten gelden bij Chelsea. De Marokkaan liet zich bij de 4-1 zege op Sheffield United zien met twee prachtige assists. Door de overwinning klimmen de Londenaren naar de derde plaats in de Premier League.

Waar Chelsea uiteindelijk een zorgeloze avond kende tegen hekkensluiter Sheffield United, begon de ploeg van trainer Frank Lampard slecht aan het duel op Stamford Bridge. De bezoekers, die na acht wedstrijden nog altijd zonder overwinning zijn in de competitie, kwamen op voorsprong door een heerlijke treffer van David McGoldrick. Hij hakte de bal vanaf meter achter Chelsea-goalie Edouard Mendy, nadat Sander Berge eerst nog een schot geblokt zag worden.

Daarna werd de thuisploeg wakker, met de met passes strooiende Ziyech in de hoofdrol. De middenvelder zag sommige ballen niet begrepen worden door met name Timo Werner, maar na 23 minuten schatte Mateo Kovacic een steekpass van Ziyech wel op waarde. De Kroaat vond Tammy Abraham en zo stond het al snel weer gelijk in Londen. In het vervolg was het Chelsea dat de klok sloeg en elf minuten later kwam het dan ook op voorsprong. Een kenmerkende pass van Ziyech richting de tweede paal bereikte linksback Ben Chilwell, waarna de bal ietwat gelukkig binnenrolde.

Na de rust was het verzet van het arme Sheffield United gebroken, maar het duurde lang voordat Chelsea het duel besliste. Met een vrije trap vanaf de rechterkant vond Ziyech na 77 minuten het hoofd van aanvoerder Thiago Silva voor de 3-1. Ook Timo Werner pikte nog zijn doelpunt mee, door oog in oog met Sheffield United-doelman Aaron Ramsdale koel te blijven: 4-1. Een uitstekende avond dus voor Ziyech, die nu op twee doelpunten en vier assists staat voor Chelsea.