Giakoumakis van schlemiel naar held bij VVV-Venlo

7 november 2020, 21:03   Bijgewerkt: 7 november 2020, 23:10

VVV-Venlo heeft zaterdagavond in een moeizame wedstrijd met 3-2 gewonnen van Heracles Almelo. Georgios Giakoumakis greep in de slotfase een hoofdrol. Eerst gaf hij een strafschop weg, daarna schoot hij de winnende goal binnen.

VVV-Venlo kende tot nu toe geen goed seizoen. De ploeg van trainer Hans de Koning bezette voorafgaand aan het duel met Heracles de veertiende plaats en verloor vier van de laatste vijf Eredivisie-duels. Om zaterdag de punten in De Koel te houden, besloot de zestigjarige trainer de formatie om te gooien, waardoor Jafar Arias voor het eerst dit seizoen een basisplek had. De tegenstander was Heracles Almelo, dat vorige week verrassend won van FC Utrecht. Aanvoerder Robin Pröpper nam toen plaats op de bank en keerde zaterdag na een coronabesmetting terug in de basis. Daarnaast stond trainer Frank Wormuth weer langs de lijn, nadat hij de laatste weken noodgedwongen thuis zat.

Daarna gebeurde, op het doelpunt na, vrij weinig meer. VVV had veelal de bal en passte rustig rond op het middenveld, terwijl Heracles rustig wachtte op onnauwkeurigheden. Een paar keer rukten de Almeloërs daardoor snel naar het doel van Thorsten Kirschbaum op, maar uitgespeelde kansen creëerden ze niet. De eerste helft leek na het doelpunt van Heracles dan ook als een nachtkaars uit te gaan. Niets bleek minder waar, want Heracles-spits Szöke moest in de extra tijd van de eerste helft inrukken met een rode kaart. Scheidsrechter Martens zag hoe Szöke zijn elleboog vol in het gezicht van Danny Post plantte, en na tussenkomst van de VAR besloot de arbiter de Hongaar de rode kaart te tonen.

Heracles had ondertussen niets meer te vertellen, en kwam bijna niet meer over de middenlijn. De ploeg bleef enkel tegenhouden en maakte geen aanspraak op een punt. Het leek slechts een kwestie voor VVV de 3-1 maakte. De gelijkmaker van Heracles kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Na een vrije trap van Heracles maakte Giakoumakis in zijn eigen strafschopgebied een oliedomme overtreding. Een strafschop volgde, en de uitploeg wist het buitenkansje in de persoon van Rai Vloet wel te benutten. Heracles leek dit vast te kunnen houden, maar uiteindelijk besloot Giakoumakis de eindstand op 3-2 nadat hij een voorzet van Guus Hupperts binnenliep. Zo boekt VVV eindelijk weer eens een overwinning, en komt de ploeg op gelijke hoogte met Heracles.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6; Steffen Schäfer 5 (63. Lukas Schmitz 6), Arjan Swinkels 6 (63. Christian Kum 6), Roy Gelmi 6,5, Thomas Pachonik 6; Torino Hunte 7, (75. Guus Hupperts -) Evert Linthorst 6, Danny Post 6, Vito van Crooij 6,5; Jafar Arias 6,5, Georgios Giakoumakis 6.

Heracles Almelo: Koen Bucker 6,5; Jeff Hardeveld 5,5, Mats Knoester 6, Robin Pröpper 6, Tim Breukers 5,5; Teun Bijleveld 5,5, Rai Vloet 6,5 (79. Marco Rente -), Lucas Schoofs 5,5; Luca de la Torre 5,5, Adrián Szöke 4, Silvester van der Water 6,5 (46. Jeremy Cijntje).

Man of the match: Torino Hunte

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen