Volop lof voor Ziyech: "Hij beschikt over een toverstaf"

7 november 2020, 23:53

Hakim Ziyech werd bewierookt na zijn sterke optreden voor Chelsea tegen Sheffield United (4-1). De middenvelder leverde twee assists af en de Engelse pers smulde dan ook van het spel van de Marokkaan. Een greep uit de Engelse pers.

Direct na de wedstrijd werden analisten Graeme Souness en Ashley Cole in de studio van Sky Sports gevraagd naar het optreden van Ziyech. De lovende woorden logen er niet om. Zo had Cole in zijn vroegere carrière graag een type-Ziyech in zijn team willen hebben. "Hij is zo getalenteerd. Ziyech levert alleen maar goede ballen achter de defensie af. Ik zou dan altijd achter de verdediging willen lopen", zei de voormalige linksback. "Ik heb het geluk gehad dat ik met Frank Lampard mocht spelen, die mij ook in stelling kon brengen. Als Ziyech de bal heeft, zou ik al beginnen met een loopactie." Souness ging nog verder in op de kwaliteiten van de oud-Ajacied. "Hij heeft een toverstaf. Als hij de bal in het strafschopgebied wil neerleggen, gaan de alarmbellen bij de tegenstander af. Ziyech kan een ongelooflijke pass versturen", vertelde de Schot.

The Daily Express zag een weergaloze Ziyech. De krant deelde een tien uit aan de spelmaker. "An Hakim Ziyech-inspired win", aldus het Engelse medium. "Hij heeft een uitstekende start bij Chelsea en liet tegen Sheffield United zijn beste optreden tot nu toe te zien." Bij TalkSport zoomden ze in op de eerdere blessure van Ziyech. "Daardoor was hij eigenlijk al een beetje vergeten, maar hij laat nu zien dat hij de meest opwindende aanwinst is van deze ploeg. "Ziyech is enorm creatief en heeft een inzicht heeft dat van wereldklasse is. Hij wil altijd de bal hebben en vindt dan de oplossing. Voor 33 miljoen pond is hij een koopje en hij zal het dubbel en dwars terug gaan betalen. Chelsea-fans kunnen hun vingers aflikken met het talent dat Ziyech bezit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen