Officieel: ADO zet Rankovic op straat, ook Knopper vertrekt

8 november 2020, 13:14

ADO Den Haag heeft ingegrepen. De club heeft zondag bekendgemaakt wat zaterdag al uitlekte, namelijk dat Aleksandar Rankovic zijn koffers kan pakken. De hoofdtrainer is gewogen en te licht bevonden door de clubleiding, die na de nederlaag tegen FC Twente genoeg hebben gezien. Ook assistent-trainer Richard Knopper vertrekt, meldt ADO.

"Het is een vervelend en moeilijk besluit, maar het belang van de club staat voorop. Dat heeft, na zorgvuldig overleg, in deze beslissing geresulteerd", zegt Algemeen Directeur Mohammed Hamdi via de eigen kanalen. "Wij gaan ons beraden over de nieuwe invulling van de technische staf."

Hoofd Technisch Hart Martin Jol vult aan: "We hebben Aleksandar afgelopen zomer met bepaalde verwachtingen aangesteld, maar de samenwerking heeft ons in meerdere opzichten niet gebracht wat we ervan gehoopt hadden. Er was helaas geen sprake van een goede match en daardoor werd het perspectief gaandeweg steeds minder."

ADO Rankovic is de eerste trainer die in het huidige Eredivisie-seizoen is ontslagen. Hij kwam afgelopen zomer over van Sparta Rotterdam en werd in Den Haag aangesteld als de opvolger van Alan Pardew. Met Rankovic aan het roer hoopte ADO een nieuwe start te maken, maar net als vorig seizoen vallen de resultaten behoorlijk tegen. ADO veroverde in acht wedstrijden slechts vier punten.

Eerder werd al duidelijk dat het behoorlijk onrustig was bij ADO Den Haag. Intern heersten spanningen, zo schreef bovengenoemd medium al. Rankovic zou geen goede relatie hebben gehad met het technisch hart. Woensdag besloot ADO in te grijpen door Michele Santoni en Rick Hoogendorp bij het eerste elftal weg te halen. Rankovic mocht wel blijven zitten, maar de nederlaag tegen FC Twente is de druppel die de emmer heeft doen overlopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen