Advocaat bevestigt: Bijlow niet fit genoeg voor Oranje

8 november 2020 – Voor Justin Bijlow gaat er alsnog een streep door zijn komende periode bij het Nederlands elftal. De doelman viel in eerste instantie af, maar werd na de blessure van Jasper Cillessen alsnog opgeroepen door Frank de Boer. Omdat de goalie zelf uitviel tegen FC Groningen in de warming-up zondagmiddag, moet ook hij zich afmelden voor de komende interlandperiode.

Advocaat bevestigt: Bijlow niet fit genoeg voor Oranje

Dat heeft trainer Dick Advocaat laten weten op de clubsite van Feyenoord. "Het goede nieuws is dat er niets gescheurd of gebroken is. Maar jammer genoeg is hij niet op tijd hersteld van deze blessure om te kunnen debuteren in de selectie van het Nederlands elftal", aldus de coach. Nick Marsman was de vervanger van Bijlow en hield de nul bij een winnend Feyenoord.

"De eerste helft was niet geweldig. Het oogde niet fris, maar het kan ook door het vervelende systeem van FC Groningen komen. Zij spelen in een 4-2-2-2-formatie. Dat zie je bijna niet in de Nederlandse competitie. Daar hadden wij moeite mee", analyseerde Advocaat, die halverwege tactische omzettingen deed en Joao Teixeira inbracht voor Mark Diemers.

"We hadden zelfs nog iets meer goals moeten maken. Maar uiteindelijk telt de uitslag en we winnen gewoon met 2-0", vond de ervaren oefenmeester, die met Feyenoord voor derde keer binnen een week won. Wie Bijlow gaat vervangen bij het Nederlands elftal, is niet bekend. Marco Bizot en Tim Krul zijn de andere keepers in de selectie van De Boer.

Oranje

gerelateerd