Real Sociedad blijft aan kop door zege op PSV-opponent Granada

8 november 2020, 19:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Sociedad blijft koploper van de Primera Division. De opponent van AZ in de Europa League rekende zondag af met een uitgekleed Granada, een van de tegenstanders van PSV in de Europese competitie. Nacho Monreal en Mikel Oyarzabal (penalty) maakten de doelpunten binnen het half uur (2-0).

Oyarzabal werd bovendien gekozen tot speler van de maand oktober in La Liga, omdat hij een van de absolute uitblinkers van Real Sociedad is. Afgelopen donderdag maakte die ploeg nog heel veel indruk in eigen huis tegen AZ, ondanks dat het slechts met 1-0 won. 

Tegen Granada viel de score dus tweemaal zo hoog uit, zonder inbreng van voormalig Willem II-spits Alexander Isak, die de hele wedstrijd op de bank bleef. Na een half uur was die bovendien al bereikt en Granada – dat door een coronauitbraak slechts zeven spelers uit de A-kern kon opstellen – was niet meer in staat om voor een slotoffensief te zorgen.

Lang en Vormer winnen met Club Brugge

Club Brugge heeft in België eveneens de koppositie gepakt, al moet het die nog wel delen met Chaleroi dat evenveel punten heeft. Mede door een assist van Ruud Vormer kwam de zege tot stand bij KV Oostende, al ging het niet eenvoudig. Pas toen Noa Lang gewisseld was werd het duel beslist in het voordeel van de bezoekers. Krépin Diatta en invaller Youssouph Badji zorgden voor de zege. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen