Bosz raakt op stoom met Bayer en verslaat ook BMG

8 november 2020, 19:58

Peter Bosz heeft de zaken bij Bayer Leverkusen uitstekend op orde. De Nederlandse coach boekte zondagavond de vierde zege op rij, ditmaal was Borussia Mönchengladbach het slachtoffer, en heeft daarmee alle Bundesliga-duels na de vorige interlandbreak gewonnen (4-3). Daar kon zelfs een werelddoelpunt van Valentino Lazaro diep in blessuretijd niets meer aan veranderen. 

Met Kai Havertz (Chelsea) en Kevin Volland (AS Monaco) vertrokken er deze zomer heel veel doelpunten van Bosz' Bayer, dat mede daardoor de eerste drie duels in de Bundesliga remiseerde. Bovendien zijn zomeraanwinsten Patrik Schick en Santiago Arias geblesseerd momenteel, waardoor de ploeg duidelijk minder is dan vorig seizoen. Maar Lucas Alario lijkt het voorlopig antwoord op de vraag wie de erfenis van de vertrokken aanvallers overneemt.

De Argentijnse spits maakte de laatste drie duels al liefst vijf doelpunten in de Bundesliga en was in de eerste helft ook hoogstpersoonlijk verantwoordelijk dat Bayer niet met een achterstand aan de thee ging (2-2). Tot tweemaal toe maakte hij een treffer van Lars Stindl namelijk ongedaan, waarbij vooral zijn tweede goal van grote schoonheid was. 

In de slotfase besliste Julian Baumgartlinger het duel voor Leverkusen, dat vorig seizoen het Champions League-ticket nog aan Mönchengladbach moest laten. Door de vierde zege op rij staat Bosz met zijn ploeg voorlopig in elk geval royaal op een Champions League-plek en is de achterstand op koploper Bayer München slechts drie punten. Omdat het ook in de Europa League voorlopig goed gaat, heeft de Nederlandse coach zijn zaken uitstekend voor elkaar momenteel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen