PSV herpakt zich na Europese zeperd en verslaat 'rood' Willem II

8 november 2020, 21:53

PSV heeft zondagavond een gemakkelijke overwinning geboekt op Willem II. In het Philips Stadion hadden de Tilburgers weinig te vertellen tegen de provinciegenoot, die uiteindelijk met een 3-0 zege van het veld stapte. PSV blijft dankzij de drie punten in het spoor van koploper Ajax en nummer twee Vitesse. Willem II heeft dringend een overwinning nodig en is na acht wedstrijden nog altijd terug te vinden in de onderste regionen van de Eredivisie.

Het is de laatste tijd puzzelen voor Roger Schmidt, die dit keer niet kon beschikken over Ryan Thomas en Mohamed Ihattaren. Zij waren ziek en ontbraken om die reden in Eindhoven. Daartegenover stond de terugkeer van aanvoerder Denzel Dumfries en smaakmaker Cody Gakpo. Dat tweetal liet de laatste wedstrijden noodgedwongen schieten vanwege een positieve test op het coronavirus. Ook Pablo Rosario had daar mee te maken, maar hij keerde tegen PAOK al terug en was ook fit genoeg om tegen Willem II in de basis te beginnen. Aan de zijde van de Tilburgers was ex-PSV'er Robbin Ruiter nog steeds geblesseerd. Jorn Brondeel stond daarom opnieuw onder de lat namens de ploeg van trainer Adrie Koster.

Daarna liet de gastheer de teugels wat vieren, al bleven er kansen komen op meer treffers. Brondeel bracht redding op schoten van Gakpo en Malen, die hun vizier nog niet op scherp hadden staan in de eerste helft. Gakpo kreeg ook nog de kans op van dichtbij raak te koppen, maar deze poging verdween naast het doel. Willem II kon daar bijna niets tegenover zetten, maar verscheen naarmate het eerste bedrijf vorderde wel vaker op de helft van PSV. In een slordige fase van beide ploegen werd Ché Nunnely gelanceerd door Mike Trésor Ndayishimiye, die zijn ploeggenoot in kansrijke positie over zag schieten. Dat deed spits Evangelos Pavlidis even later nog eens dunnetjes over namens de bezoekers.

De zoektocht naar een derde treffer werd in de slotfase niet bepaald fanatiek gevoerd door PSV, dat tevreden leek met de 2-0. De manschappen van Schmidt bereikten een aantal keer de zestien van Willem II, maar veel echte kansen kwamen er niet meer. Toch slaagde Malen er nog in om zijn doelpuntje mee te pikken. Op aangeven van de ijverige Dumfries bepaalde hij de eindstand op 3-0. Nu vliegen spelers van beide ploegen uit voor de geplande interlandperiode. Over twee weken brengt PSV een bezoekje aan het uitstekend presterende FC Twente. Willem II mag aan de bak in het eigen Koning Willem II Stadion. Daar komt VVV-Venlo namelijk op bezoek.

Opstellingen beoordelingen*:

PSV: Yvon Mvogo 7; Denzel Dumfries 7, Jordan Teze 6, Olivier Boscagli 6, Philipp Max 6.5; Pablo Rosario 6 (74. Mauro Júnior -), Ibrahim Sangaré 6 (88. Mathias Kjølø -), Mario Götze 6.5 (74. Adrian Fein -), Cody Gakpo 6 (64. Noni Madueke 6.5); Donyell Malen 6, Eran Zahavi 6.5.

Willem II: Jorn Brondeel 6.5; Leeroy Owusu 6.5, Jordan Peters 5.5, Sebastian Holmén 5.5, Derrick Köhn 5; Pol Llonch 6, Jan-Arie van der Heijden 5.5 (46. Görkem Saglam 6), Mike Trésor Ndayishimiye 5.5 (46. Ole Romeny 6); Mats Köhlert 6.5, Evangelos Pavlidis 6.5 (85. Miquel Nelom -), Ché Nunnely 6.

Man of the Match: Denzel Dumfries

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen