Van den Brom: voelde niet 100% vertrouwen meer

8 november 2020, 22:19   Bijgewerkt: 8 november 2020, 22:28

John van den Brom heeft uitgebreid gereageerd op zijn vertrek bij FC Utrecht. De coach hekelt het beeld dat hij als een dief in de nacht is vertrokken in Domstad, maar was wel verbaasd hoe snel ze hem daar lieten gaan. Ook voelde hij het vertrouwen niet meer volledig. "Ik denk dat dit uiteindelijk voor FC Utrecht en mij de beste oplossing was." 

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over zijn verrassende vertrek. Dat er helemaal geen chemie meer was tussen hem in de spelersgroep, bestrijdt Van den Brom duidelijk. "Er was geen chemie in de wedstrijd tegen Heracles. Dat verwijt ik de spelers, maar zeker ook mezelf", stelt de coach, die hoorde van de clubleiding dat hij mocht vertrekken. "Ze zeiden vrijwel direct dat het bespreekbaar was. In het gesprek met Jordy bleek eigenlijk heel snel dat hij ervoor open stond, zoals ik dat ook deed. Dan moet je gewoon tot een oplossing komen."

Van den Brom greep de kans in België naar eigen zeggen ook omdat hij twijfelde over de loyaliteit van de clubleiding. "Als je niet meer het gevoel hebt dat je honderd procent vertrouwen geniet, moet je keuzes maken. Dat merk je, voel je. Daar hoef je niet voor te hebben gestudeerd. Daarom kwam dit voor beide partijen als een geschenk uit de hemel."

Dat hij niets tegen de spelersgroep kon en mocht vertellen, vond hij zelf even vervelend. "Want ik betrek die gasten normaal gesproken overal bij. Nu kon en mocht ik niks zeggen, waardoor ze alles vanuit de media moesten vernemen. Maar inmiddels heb ik bijna iedereen gesproken. Maandag ga ik nog langs om gedag te zeggen. Ik vond het ongepast om dat zaterdag, de dag voor Utrecht-Ajax, te doen, omdat ik weet hoe beladen die wedstrijd is."

Lees ook: Zuidam verwijt Van den Brom niets en ziet Hake als optie

Contact had hij met de spelers inmiddels ook over zijn vertrek. "De spelers vinden mijn vertrek verrassend, maar gunnen me die mooie, logische stap. Zij weten ook hoe het in de voetballerij gaat. Kijk naar Aleksandar Rankovic. Hij wordt bij ADO Den Haag ontslagen. Had mij dat over een paar weken ook kunnen gebeuren bij FC Utrecht? Ja, natuurlijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen