Zlatan van schlemiel naar held bij gelijkspelend AC Milan

8 november 2020, 22:37   Bijgewerkt: 8 november 2020, 22:43

AC Milan heeft zondagavond verzuimd om te profiteren van het puntenverlies van vrijwel alle concurrentie. Nadat Juventus, SS Lazio, Atalanta Bergamo, Sassuolo en Internazionale niet tot een overwinning kwamen, lukte dat Zlatan Ibrahimovic en consorten ook niet in eigen huis tegen Hellas Verona. De Zweed had een negatieve hoofdrol met een gemiste strafschop, maar maakte in blessuretijd de gelijkmaker (2-2) en ging van schlemiel naar held. 

Dat deed Ibrahimovic allemaal nadat hij voor de wedstrijd nog de prijs voor beste speler van oktober uitgereikt had gekregen. De ervaren spits (39) is de leidende persoon bij AC Milan, dat ondanks de remise tegen AS Roma van vorige week in goede vorm verkeert en verrassend bovenaan de Serie A staat. Ook tegen Hellas Verona was Ibrahimovic opnieuw de grote man, van wie vrijwel al het gevaar kwam. 

Toch kreeg AC Milan donderdag in de Europa League mét Zlatan een volgende wake-upcall, maar dat bleek niet een voldoende waarschuwing. AC Milan, dat alle concurrenten tegen elkaar punten zag verspelen, stond het zelf na twintig minuten al met 0-2 achter tegen Hellas Verona, dat in heel 2020 amper nog een wedstrijd buitenshuis had gewonnen. 

Een eigen doelpunt van Hellas Verona bracht de spanning snel terug en meermaals was Ibrahimovic dicht bij de gelijkmaker. Keeper Marco Silvestri stond hem echter telkens in de weg. Twintig minuten voor het einde had hij dat zeker moeten doen, toen de keeper op elf meter stond en naar links dook. Echter schoot Ibracadabra keihard over en faalde dus om de stand gelijk te trekken. Het was bovendien de derde pingel op rij die Zlatan miste.

In blessuretijd schoot Davide Calabria alsnog gelijk namens AC Milan, maar ook ditmaal werd Zlatan de schlemiel. Hij legde de bal klaar met het hoofd, maar kopte de bal via zijn arm naar Calabria en dus ging er door de gelijkmaker een streep. Vlak daarvoor had hij de lat geraakt en daarna stopte Silvestri nog een inzet: het leek niet te mogen lukken. De bal werd echter opnieuw ingebracht en ditmaal kopte Ibrahimovic wél raak: 2-2. Hoewel er meer in had gezeten voor AC Milan, loopt de concurrentie in elk geval niet uit. Dankzij Ibrahimovic, die van schlemiel naar held ging. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen