Bizar verlies Real Madrid: vier pingels voor Valencia

8 november 2020, 23:02

Real Madrid heeft zondagavond een bizarre nederlaag geïncasseerd. De ploeg van trainer Zinedine Zidane verloor met liefst 4-1 (!) van Valencia, mede omdat de thuisploeg vier strafschoppen kreeg. Zodoende werd op zeer discutabele wijze de openingstreffer van Karim Benzema - die later met een liesblessure uitviel - ongedaan gemaakt.

De Fransman had na twintig minuten nog snoeihard de 0-1 tegen de touwen geschoten voor Real Madrid, dat ondanks de zege nog allesbehalve overtuigend aan La Liga is begonnen. Voor het flink verzwakte Valancia, zonder de geblesseerde Jasper Cillessen in de selectie, gold overigens hetzelfde: zij stonden voorafgaand aan deze 'topper' in het rechterrijtje. 

Na een half uur kreeg Valencia echter een strafschop, die in eerste instantie nog werd gemist door Carlos Soler, Thibaut Courtois stopte de bal. Hoewel de rebound alsnog werd binnengewerkt, moest de pingel worden overgedaan, omdat er te vroeg werd ingelopen door de spelers van Valencia. De tweede, hernieuwde poging van Soler was wél raak (1-1).

De Spaanse middenvelder kreeg tien minuten in de tweede helft nóg een strafschop en maakte die opnieuw. De hattrick vanuit penalty's, waarmee hij de eerste speler sinds Alen Peternac (namens Real Valladolid in 1996) is die dat lukte, werd door een handbal van Sergio Ramos werkelijkheid na ruim een uur. Het betekende ook de beslissing (4-1) in het duel, want vlak voor de pauze betekende een eigen doelpunt van Raphaël Varane de 2-1 voor de thuisploeg, omdat de VAR zag dat de bal wél over de lijn was.

Zodoende kwam Valencia amper tot grote kansen en schoten (Real Madrid schoot veel vaker en was het eerste half uur heer en meester), maar wint het wel met 4-1 van De Koninklijke, nadat eerder ook Real Sociedad al werd verslagen (0-1). De eerste zege sinds september betekent voor Valencia de stap naar het linkerrijtje, terwijl Real Madrid na deze bizarre nederlaag op de vierde plaats blijft steken in La Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen