'Derby County wil af van Cocu: afkoopsom 4,4 miljoen ligt klaar'

9 november 2020, 10:06

Phillip Cocu lijkt zijn spullen bij Derby County nu definitief te kunnen gaan pakken. De vijftigjarige oefenmeester presteert dit seizoen dramatisch in de Championship en is nu zelfs afgezakt naar de laatste plaats. Ook tegen Barnsley werd verloren (0-2). Cocu was daar niet bij wegens zijn quarantaine, maar lijkt door dat duel wel geslachtofferd te worden.

Mocht Cocu daadwerkelijk op straat worden gezet, dient de club hem eerst 4,4 miljoen euro te betalen. The Daily Mail stelt dat die afkoopsom geen probleem is voor The Rams. Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan gaat de club overnemen en wil Cocu direct ontslaan. Het lijkt er dus op dat Kelle Roos en Mike te Wierik afscheid moeten gaan nemen van hun Nederlandse oefenmeester.

Derby County beleeft een dramatische seizoensstart. Na elf duels heeft de ploeg, waar ook ex-Feyenoorder Colin Kazim-Richards onder contract staat, pas zes punten verzameld. Daarmee bezet het de 24ste plaats. Opvallend is dat zelfs Sheffield Wednesday dit weekend voorbij Cocu en consorten gingen. Sheffield Wednesday begon het seizoen namelijk met liefst twaalf strafpunten vanwege financiële overtredingen, maar zijn op doelsaldo over Derby County heengewipt.

Het is het tweede buitenlandse avontuur van Cocu dat niet naar wens verloopt. Bij Fenerbahce tekende hij in 2018 een driejarig contract, maar moest hij vier maanden later zijn koffers pakken. In Nederland was de ex-middenvelder wél succesvol. Met PSV werd hij driemaal landskampioen, won hij de beker en voegde hij twee Johan Cruijff Schalen aan zijn palmares toe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen