Cerny debuteert in Tsechische selectie: "Dit is een beloning"

9 november 2020, 10:35

Vaclav Cerny is door de Tsjechische bondscoach beloond voor zijn uitstekende prestaties in de eerste weken van het nieuwe seizoen. De buitenspeler van stuntploeg FC Twente mag zich voor het eerst in zijn loopbaan bij de selectie voegen en is trots.

"Dit is een heel mooi moment voor mij", zegt hij op de clubwebsite van FC Twente. "Ik heb hier hard voor gewerkt en zie dit echt als een beloning. De laatste tijd ging het erg goed en hoopte ik er al stiekem op. Als je er dan ook daadwerkelijk bij zit, voelt dat geweldig." De 23-jarige aanvaller was dit seizoen tot dusverre vier keer trefzeker en bereidde vijf doelpunten voor. Cerny kreeg veel warme reacties van teamgenoten. "Ik voelde ook hun blijdschap voor mij, wat natuurlijk heel leuk is. We hebben een goede groep, deze uitnodiging is mede dankzij hen."

Tsjechië speelt woensdag 11 november een oefenwedstrijd in Duitsland. De Tsjechen ontvangen daarna Israël (15 november) en Slowakije (18 november) voor de Nations League. Hij is niet de enige Eredivisie-speler die plotseling in het vliegtuig mag stappen. Ook Ravel Morrison van ADO Den Haag maakt zich op voor zijn eerste interlandtrip. De middenvelder voegt zich vandaag bij de selectie van Jamaica.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen