Clubloze Lumu: "Ik had ook bij Barça kunnen zitten"

9 november 2020, 12:24

Jeroen Lumu werd een grote carrière toegedicht, maar de aanvaller is negen jaar na zijn veelbesproken debuut clubloos. De 25-jarige spits legt uit waar het voor hem is misgegaan. Het voormalig toptalent van Willem II en diverse Nederlandse jeugdteams heeft spijt van hoe hij het in de beginjaren van zijn loopbaan heeft aangepakt.

Als basisspeler hielp Lumu Nederland onder 17 in 2012 aan de Europese titel, terwijl hij in dat jaar ook nog eens als zestienjarige debuteerde in de hoofdmacht van Willem II. Niets leek hem een doorbraak in de top in de weg te staan, maar op 25-jarige leeftijd is Lumu transfervrij. Dat verwijt de jongste Willem II-debutant ooit vooral zichzelf. "Eerlijk, ik was een lastige jongen", vertelt Lumu aan Voetbal International. "Je hebt lastig, maar ik was écht lastig."

Lumu kon op zijn achttiende naar Liverpool. "Ik kon een zesjarig contract tekenen. Ik had zelfs zo'n directeur van de club aan de lijn", aldus Lumu. De linkspoot koos uiteindelijk voor Ludogorets. Via sc Heerenveen, FC Dordrecht, Sankt Pölten, Samsunspor, Dehli Dynamos, Petrolul, FC Arouca en FC Saburtalo belandde het voormalig pareltje deze zomer in de grote vijver met clubloze spelers. "Als ik normaal had gedaan in mijn leven, was ik gewoon de beste van de allerbesten geworden. Maar ik kan niet normaal doen, dat is mijn grootste probleem."

Lumu denkt nog wel eens terug aan Frenkie de Jong, die twee jaar onder hem speelde in de jeugd van Willem II. De middenvelder koos wél het juiste pad en speelt nu bij FC Barcelona. "Ik vind hem nu een van de beste middenvelders ter wereld. Maar op dat moment was ik echt de allerbeste van die hele jeugdopleiding. Als ik de mentaliteit van Frenkie zou hebben, was ik nu ook bij Barcelona."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen