Stengs en Wijndal in Oranje: "Nu voor altijd erbij blijven"

9 november 2020 – Owen Wijndal en Calvin Stengs voegen zich vandaag opnieuw bij de selectie van het Nederlands elftal. Dat deden ze een maand geleden ook, maar toen vertrokken de AZ'ers na magere resultaten met flink wat chagrijn naar Oranje. Met een 0-3 zege op sc Heerenveen op zak is de sfeer van het duo nu beter.

Stengs en Wijndal in Oranje: "Nu voor altijd erbij blijven"

De bondscoach beloonde de goede vorm van het duo met een plek in de Oranje-selectie. "Ik wil me laten zien en bewijzen dat ik erbij hoor. Het is mooi dat ik nu gelijk bij de selectie zit, vorige keer werd ik er nog later aan toegevoegd", vertelde Stengs na afloop van het gewonnen duel met Heerenveen tegen het Algemeen Dagblad. Zijn teamgenoot Wijndal is eveneens ambitieus. "Ik hoop weer op minuten. Het is een droom die uitkomt voor mij, om daar te zijn. Ik wil er nu voor altijd bijblijven. Het blijft het Nederlands elftal."

Voor Oranje staat er de komende dagen een drieluik gepland. Komende woensdag komt Spanje op bezoek in het kader van een vriendschappelijk duel, vier dagen later zijn de belangen groter. Dan neemt het Nederlands elftal het op tegen Bosnië en Herzegovina in strijd om de Nations League-zege. Drie dagen later wacht Polen.

Oranje

gerelateerd