Aboukhlal kiest voor Marokko na Oranje-jeugd

9 november 2020, 15:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zakaria Aboukhlal heeft toestemming gekregen om te switchen naar de nationale ploeg van Marokko. De aanvaller van AZ kreeg groen licht van de mondiale voetbalfederatie FIFA om van keuze te veranderen. De Rotterdammer is direct in de selectie van Marokko opgenomen en kan deze week zijn debuut maken.

Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft de voormalig jeugdspeler van PSV geselecteerd voor de twee komende kwalificatiewedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. Die duels staan in het teken van kwalificatie voor de Africa Cup. De vleugelaanvaller doorliep in het verleden alle Nederlandse jeugdteams tot en met Oranje onder 20. 

Bij de Marokkaanse selectie zal Aboukhlal niet alleen maar onbekenden treffen. Zo zaten ook Noussair Mazraoui van Ajax en Chelsea-aanwinst Hakim Ziyech al bij de selectie. Daar voegde Zakaria Labyad zich vandaag bij. De Ajacied was aanvankelijk niet geselecteerd, maar kreeg alsnog een uitnodiging. Aboukhlal maakte in de eerste weken van het nieuwe Eredivisie-seizoen indruk. In vier optredens was hij tweemaal trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen