Koeman liefst vier maanden zonder geblesseerde Fati

9 november 2020, 16:53   Bijgewerkt: 9 november 2020, 19:38

Een behoorlijke domper voor Ronald Koeman en FC Barcelona. De Nederlandse coach kan namelijk de komende vier maanden niet beschikken over Ansu Fati. De jonge Spanjaard viel tegen Real Betis zaterdag geblesseerd uit en kampt met zware knieschade. Barcelona heeft bevestigd dat de aanvaller er vier maanden uit ligt.

Na een eerste onderzoek is gebleken dat hij een scheurtje in de meniscus van zijn linkerknie heeft. Daaraan is hij maandag succesvol geopereerd. Tegen Real Betis deed Fati een helft mee. Vermoedelijk liep de aanvaller de blessure op door een harde tackle van Aïssa Mandi. De overtreding werd na een halfuur gemaakt, maar Fati maakte de eerste helft wel af. Halverwege de wedstrijd werd hij vervangen door Lionel Messi. Barcelona won het duel met 5-2. De club bevestigt dat er een hersteltijd van vier maanden wordt verwacht. Hij mist zodoende ongeveer dertig wedstrijden van zijn club.

Koeman deed tot dusver vaak een beroep op de pas achttienjarige buitenspeler. In totaal speelde hij dit seizoen 596 minuten, waarin hij vijf keer scoorde en twee assists gaf. Al op achttienjarige leeftijd heeft het talent 43 wedstrijden in het eerste gespeeld. De aanvaller zat in de Spaanse selectie voor het oefenduel met Oranje, maar zal ook daar niet bij zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen