Fiorentina neemt afscheid van Iachini en haalt Prandelli terug

9 november 2020, 21:06

Fiorentina heeft ingegrepen. De Italiaanse club is niet tevreden over de prestaties dit seizoen en heeft besloten om coach Guiseppe Iachini te ontslaan. De zoektocht naar een opvolger heeft niet lang geduurd: de club meldt dat Cesare Prandelli de nieuwe hoofdtrainer is.

Fiorentina versterkte zich in de zomer behoorlijk en trok onder meer Sofyan Amrabat aan. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de prestaties vielen behoorlijk tegen. Met acht punten uit zeven duels staat het team slechts twaalfde en dat is niet waar de club op gemikt heeft in de zomer. De ploeg won onder Iachini slechts twee keer en de 0-0 tegen Parma van afgelopen weekend was voor de leiding de druppel. Prandelli moet het team, waarin ook Franck Ribéry speelt, weer aan de praat krijgen.

Eerder boekte de Italiaan al successen met de club, waar hij van 2005 tot 2010 ook al voor de groep stond. Twee keer slaagde hij erin om Fiorentina vierde te worden in de Serie A. Later trainde Prandelli ook de nationale ploeg van Italië, maar sinds zijn vertrek bij Genoa in 2019 was de trainer werkeloos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen