Oranje door UEFA-regels toch niet met #OneLove op shirt

9 november 2020, 22:43

Het plan van de KNVB om het Nederlands elftal tegen Spanje met een de tekst #OneLove op het shirt te laten spelen, gaat niet door. De UEFA heeft daar namelijk een stokje voorgestoken. De KNVB greep het oefenduel met Spanje aan om een statement tegen racisme en discriminatie te maken, maar ziet het plan in het water vallen.

Het is bijna een jaar geleden dat het Nederlands elftal zich verenigde en uitsprak tegen discriminatie. Dat gebeurde kort nadat Ahmad Mendes Moreira van Excelsior tegen FC Den Bosch racistisch werd bejegend. Tijdens de interland tegen Estland (19 november) zette de selectie het statement kracht bij door via Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong te wijzen naar de huidskleur van beide spelers.

De KNVB greep dat aan om Oranje met de boodschap #OneLove op het shirt te laten spelen in het oefenduel met Spanje, maar dat mag niet van de UEFA. De bond wil geen uitingen tijdens de wedstrijden op shirts zien. Daardoor heeft de KNVB besloten om het tijdens de warming-up wel op de trainingskleren zichtbaar te maken, weet het Algemeen Dagblad.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen