Roda noteert in Utrecht zevende puntenverlies op rij

9 november 2020, 23:14

Na een voortvarende start is er zand in de motor gekomen bij Roda JC. De formatie van Jurgen Streppel heeft ook maandag nagelaten om drie punten te pakken en ging met 2-0 onderuit bij Jong FC Utrecht. Het is het zevende puntenverlies op rij voor voor Roda.

Roda begon goed aan de competitie en deed bovenin mee, maar weet inmiddels niet meer wat winnen is. Tegen Jong Utrecht, dat het zonder trainer René Hake deed, maakte het een vrij machteloze indruk. Met name voorin ontbreekt het bij Roda aan creativiteit en stooktacht. Het was dan ook niet vreemd dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Dat gebeurde kort voor rust door toedoen van Othmane Boussaid, die een van de beteren was op het veld.

Na de pauze was Roda nog wel dicht bij de gelijkmaker, toen invaller Fabian Serrarens een kwartier voor tijd tegen de paal schoot. Kort daarna ging het helemaal mis voor de Limburgers toen Tim Pieters profiteerde van geknoei van Xander Lambrix: 2-0. Die voorsprong gaf Jong Utrecht niet meer uit handen. De Domstedelingen noteren zodoende de tweede zege op rij na de winst op FC Dordrecht van vorige week. Het is voor de talenten echter pas de eerste thuiszege van het seizoen.

Voor Roda worden de zorgen groter. Het staat inmiddels elfde, met dertien punten uit tien duels. De ploeg snakt naar een overwinning en wil die komend weekend in de derby tegen MVV Maastricht gaan pakken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen