Streppel ontevreden: "Alsof Jong Utrecht twee man meer heeft"

9 november 2020 – Zeven wedstrijden op rij heeft Roda JC niet meer gewonnen in de Eerste Divisie. Het lukte de ploeg van Jurgen Streppel maandag niet om een goed resultaat over te houden aan het uitduel met Jong FC Utrecht (2-0 verlies). De trainer was niet blij.

Streppel ontevreden: "Alsof Jong Utrecht twee man meer heeft"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Met name de eerste helft vond de coach ondermaats. "Ik heb me zitten verbijten op de bank. Ik zal rustig blijven, maar de eerste helft vond ik niet veel… Ik heb net in de kleedkamer ook gezegd dat voetbal negentig minuten duurt, maar dat als je speler nog geen minuut per wedstrijd de bal hebt. De rest van de tijd moet je dus lopen. Het begint met duelkracht en ergens iets van willen maken. Passie, strijd, je kent de mooie woorden allemaal wel", zegt de trainer tegen FOX Sports. "Dan houdt het op. Er moet energie ontstaan en nu lijkt het alsof de bereidheid er niet is. Dan lijkt het alsof Utrecht twee man meer heeft, zij deden dat hartstikke goed. Aan de bal was het bij ons ook niet best en dan brengen we ons alleen maar in de problemen."

Roda is inmiddels koploper van het rechterrijtje en staat elfde. Niet waar de club vooraf op gehoopt had. "De resultaten zijn niet goed", beseft Streppel. "De energie heb ik daarbij ook niet gezien, maar in de tweede helft wel. En dan is het voetballend niet goed en dat zal allemaal wel en dat moet beter, maar er was in ieder geval energie. Er is een aantal jongens die veel energie hebben en veel dingen fout doen, maar daar begint het wel mee. Dat is de basis en daar gaan we naartoe."

Komend weekend speelt Roda de derby tegen MVV Maastricht.

Lees ook: Roda noteert in Utrecht zevende puntenverlies op rij

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd