Labyad was het oneens met Ten Hag: "Trainer is de baas"

10 november 2020, 08:43

Zakaria Labyad keerde afgelopen weekend tegen FC Utrecht na vijf weken afwezigheid terug in de basis bij Ajax. De multifunctionele speler raakte na de nederlaag bij FC Groningen (1-0) zijn plek bij de eerste elf kwijt. Dat hij zich in de weken die volgden tevreden moest stellen met een plek op de bank, vond hij teleurstellend.

Labyad kende een sterke voorbereiding met veel doelpunten. Dat hij het officiële seizoen begon als eerste spits, kwam dan ook niet uit de lucht vallen. De start van het Eredivisie-seizoen verliep echter tamelijk dramatisch voor de Marokkaans international. Tegen zowel Sparta Rotterdam als Vitessse werd hij door rode kaarten aan Amsterdamse zijde vroegtijdig naar kant gehaald. Daarna volgde de zeperd tegen FC Groningen, wat voor trainer Erik ten Hag aanleiding was om in te grijpen en zowel Labyad als Quincy Promes naar de bank te verwijzen.

"Ik vond dat ik moest spelen, maar de trainer is de baas. Hij beslist", vertelt Labyad tegen Het Parool. Zijn vervanger, Lassina Traoré, greep zijn kans. "Hij heeft het geweldig gedaan", erkent hij. "Lassina heeft veel en belangrijke goals gemaakt. Voor mij was het een kwestie van: borst vooruit, hoofd omhoog en nog harder werken."

Tegen FC Utrecht keerde Labyad terug in de Ajax-basis. Niet als spits, maar als aanvallende middenvelder. Ten Hag sprak zich na de 0-3 overwinning uit over de situatie van Labyad. "Hij heeft weerbaarheid getoond. Door goed te trainen heeft hij deze kans verdiend. Als mens was het moeilijk om hem eruit te halen, want het was onredelijk hoe hij werd benadeeld", zei de trainer tegenover De Telegraaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen