Dolend FC Dordrecht zet Van den Ham per direct op straat

10 november 2020, 10:44

De wegen van FC Dordrecht en Harry van den Ham scheiden per direct. De hekkensluiter van de Eerste Divisie maakt via de officiële kanalen bekend dat de 66-jarige trainer uit zijn functie is ontheven. Aanleiding is de teleurstellende seizoensstart van De Schapenkoppen.

FC Dordrecht staat met vijf punten onderaan in de Eerste Divisie en ging maandag nog pijnlijk onderuit tegen FC Eindhoven (5-1). Voor de clubleiding reden om voor de derde keer afscheid te nemen van Van den Ham. "De omstandigheden hebben ook niet echt meegezeten, maar op deze manier verder gaan bood ons inziens te weinig perspectief", wordt het vertrek van de trainer toegelicht.

Door de tegenvallende resultaten was een ingreep onvermijdelijk. "Natuurlijk is het nooit leuk om een dergelijk besluit te moeten nemen. We zijn samen aan het seizoen begonnen met de bedoeling er iets moois van te maken. Harry heeft zelf een grote inbreng gehad in de samenstelling van de selectie en zag potentie in zijn spelersgroep. Om welke reden dan ook, het komt er niet uit. Dan komt het moment dat je een beslissing moet nemen", verklaart algemeen directeur Hans de Zeeuw.

Wie Van den Ham opvolgt, is nog niet bekend. De assistent-trainers zullen voorlopig de honneurs waarnemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen