Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Bizot debuteert tegen Spanje, Krul keept in Nations League

10 november 2020 – AZ-doelman Marco Bizot maakt woensdag tegen Spanje zijn debuut in het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Frank de Boer dinsdag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de oefeninterland bekendgemaakt. Tim Krul staat in de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina en Polen onder de Oranje-lat.

Bizot debuteert tegen Spanje, Krul keept in Nations League

Door de blessures van Jasper Cillessen en Justin Bijlow bestaat het keepersgilde van Oranje deze interlandperiode uit Krul, Bizot en Joël Drommel. "Ik denk dat we nog steeds genoeg kwaliteiten hebben om volwaardige doelmannen op de lijst te zetten. Marco Bizot begint morgen, dat lijkt me ook logisch. Tim Krul zal de andere twee wedstrijden starten. Stel dat er wat met hem gebeurt, dan heeft Bizot zijn vuurdoop al beleefd."

Drommel werd zondag bij het Nederlands elftal gehaald nadat Bijlow met een blessure afhaakte. "Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en draait een fantastisch seizoen. In samenspraak met Patrick Lodewijks heb ik besloten hem in de selectie op te nemen."

Hoe het straks met Cillessen gaat, vindt De Boer lastig voorspellen. "We moeten eerst afwachten hoe hij terugkomt. Hij richt zich eerst op zijn herstel, daarna op spelen. Natuurlijk zat hij bij Valencia al op de bank, dus dat maakt de situatie lastig voor hem. Of iemand moet spelen om in aanmerking te komen voor een plek in de EK-selectie? Als iemand vier maanden niet speelt is dat wel een probleem."

Oranje

gerelateerd