Frenkie actief als verdediger: "Maar blijf een middenvelder"

10 november 2020, 17:53

Frenkie de Jong wordt de laatste weken bij FC Barcelona net als eerder bij Ajax regelmatig als centrale verdediger gebruikt. Manager Ronald Koeman heeft de Nederlander achterin nodig vanwege grote personele problemen. De voorkeur geniet dat overigens niet van De Jong, die opnieuw uitspreekt dat hij een middenvelder is en blijft.

"Als het een keer moet en er zijn geen andere opties, kan ik daar prima spelen. Dan zal ik het ook invullen zonder te morren", erkende De Jong tijdens de persconferentie desgevraagd. "Maar ik denk dat iedereen wel weet dat ik normaal gesproken middenvelder ben." Bij Ajax speelde hij onder Marcel Keizer ook als centrale verdediger, maar de laatste jaren stond hij in Amsterdam ook alleen nog maar op het middenveld.

Dat is waar hij bij FC Barcelona normaliter ook speelt, maar de voetbalwereld heeft te kampen met veel blessures in het algemeen. "Iedereen weet dat het programma nog wat drukker is doordat corona-situatie alles in elkaar gepropt is. Dat is wel een dingetje, maar het is niet anders", aldus De Jong. "We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden en fit te blijven. Ik voel me wel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen