Van den Brom houdt 3-4-3 aan bij Genk: "Sta voor mooi voetbal"

10 november 2020, 18:12

John van den Brom gaat bij RC Genk niet al te veel veranderen aan het beleid van zijn voorganger Jess Thorup. De Belgische ploeg heeft de laatste zeven weken onder Thorup de weg omhoog ingezet. "Zeven weken geleden stond Genk nog twaalfde, ondertussen prijken ze op de vierde plek. Het elftal blaakt van het vertrouwen."

Dat vertelde Van den Brom tijdens de persconferentie over de sitautie van Genk, dat hem destijds ook benaderde. "De overstap was nu in elk geval gemakkelijker dan zeven weken geleden", glimlachte Van den Brom, die destijds in de Domstad bleef. Nu maakte hij de overstap alsnog naar de Belgische competitie, waarin hij bij Genk niet te veel gaat veranderen.

"De spelers zijn een 3-4-3 nu gewoon en hebben er vertrouwen in. Dan zou het niet slim zijn om er een streep door te trekken en terug te gaan naar een viermansdefensie", stelt de Nederlandse coach. "Ik heb het eens zonder succes geprobeerd met AZ in de bekerfinale tegen Feyenoord. Maar dat was eenmalig. Ik ga wel proberen mijn eigen accenten te leggen."

Of Cyriel Dessers tot die accenten behoort, is onzeker, aangezien de spits eerder bij FC Utrecht ook niet onder hem uitblonk. Van den Brom: "Hij is ook met grote verwachtingen naar Genk gekomen. Zijn kans zal in deze drukke periode ongetwijfeld nog komen en dan moet hij er klaar voor zijn. (…) Ik sta voor mooi, aantrekkelijk voetbal. Ik wil het leukste, beste voetbal uit de ploeg halen en hopelijk gaat dat samen met resultaten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen