22.500 niet-aanwezige fans missen heldenrol Mulenga in Velsen

10 november 2020 – Liefst 22.500 mensen hadden een ticket om níet bij de wedstrijd tussen Telstar en Go Ahead Eagles aanwezig te zijn dinsdagavond, maar hebben wel iets gemist. Het was ludieke actie voor het goede doel dat een groot succes werd, maar de niet-aanwezige toeschouwers moesten wel een heldenrol van good old Jacob Mulenga missen. De Zambiaan was als invaller met twee rake kopballen hoogstpersoonlijk goed voor de zege van de bezoekers: 1-2.

22.500 niet-aanwezige fans missen heldenrol Mulenga in Velsen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De actie van Telstar was net zo mooi als het doel van de actie. Eerder al had de club een dergelijke actie al georganiseerd voor de ziekte clubman Piet Bliek. Ditmaal werd dezelfde actie op touw gezet voor de Support Casper, een stichting van oncoloog en Feyenoord-clubarts Casper van Eijck, die strijdt voor de behandeling van alvleesklierkanker. 

Er kwam ditmaal veel meer aandacht voor de ludieke actie (onder andere dankzij een filmpje voor Dick Advocaat), waardoor er nog veel meer kaarten werden verkocht dan de vorige keer (7436): liefst 22.500 mensen (ruim 6x de stadioncapaciteit) betaalden 1,63 om niet bij de wedstrijd aanwezig te hoeven zijn en doneerden dat bedrag dus aan de stichting. "De laatste keer dat we ongeveer zoveel mensen in ons stadion hadden was in 1972", vertelde Natascha van Grinsven, commercieel directeur van Telstar tegenover FOX Sports.

In het eerste bedrijf waren de niet-aanwezige supporters ongetwijfeld blij dat ze niet in het stadion zaten, aangezien er behoudens wat onderlinge botsingen bijzonder weinig gebeurde op het veld. Na een klein uur strafte Glynor Plet een foutje bij keeper Jay Gorter af en schoot tegendraads de openingstreffer in het doel (1-0). Een goed resultaat leverde het echter niet op, want invaller Mulenga (36) stond koud in het veld en kopte uit een corner bij de tweede paal de gelijkmaker binnen (foto).

Met de sterke spits, die tot dusver eenmaal had gescoord sinds zijn rentree in Deventer, tussen de lijnen, werd Kowet steeds sterker. Zij werden gesteund door veel fans die ook een kaart hadden gekocht voor de actie van Telstar. Toch was de manier waarop Mulenga ook de winnende bij de tweede paal inkopte, enigszins gelukkig. Na een scrimmage werd de bal opnieuw ingebracht en binnengewerkt door Mulenga bij de tweede paal. Een streep door de verder zo fraaie avond voor Telstar, bij wie aanvoerder Frank Korpershoek zijn rentree maakte na blessureleed. Behalve een gele kaart pakte de captain met zijn elftal dinsdagavond dus niets. 

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd