Koeman steunt Griezmann: "We moeten hem helpen"

10 november 2020, 23:15

Ronald Koeman blijft bij FC Barcelona vertrouwen houden in Antoine Griezmann. Hoewel de aanvaller het momenteel heel moeilijk heeft in Camp Nou, hoopt de Nederlandse coach nog altijd op beterschap in de samenwerking. Eerder vandaag haalde voormalig manager van de Fransman nog uit naar Lionel Messi, die niet achter de komst van Griezmann (29) zou hebben gestaan.

Wat de reden ook is: Griezmann kent ondanks de nieuwe start onder Koeman wederom een heel moeizaam jaar. In de eerste duels stond hij vaak op rechts opgesteld en sloeg de ploeg hem (onbewust) vaak over. De laatste weken begint hij ook weleens centraal, maar floreert hij vooral in het missen opgelegde kansen. Afgelopen weekend miste hij bovendien een strafschop, ondanks dat hij even later alsnog het net vond.

"Hij heeft zich moeten herstellen", erkende Koeman tegenover het Spaanse dagblad SPORT over de moeizame start van het seizoen. De coach zag ook dat zijn pupil het moeilijk heeft soms. "Spelers kunnen soms best twijfels hebben over hun eigen prestaties, maar we moeten Griezmann vooral blijven helpen om zichzelf weer te hervinden. Al moeten spelers dat uiteindelijk toch echt vooral zelf doen."

Hoewel de Franse spits eerder liet weten dat hij het liefst in de spits staat en het vertrouwen vanuit de technische staf bij Frankrijk meer voelt dan in Catalonië, weet Koeman ook dat Griezmann – die tegen Real Madrid op de bank begon – erg zelfkritisch is. "Hij doet het goed, al zei hij zelf onlangs ook nog dat hij zijn prestaties moet verbeteren", licht Koeman toe over de Franse aanvaller.

Lees ook: Felle kritiek op Messi: "Hij voert een schrikbewind"

In totaal speelde de aanvaller 57 officiële duels voor de Catalaanse grootmacht, waarin hij ondanks zeventien goals en vijf assists nog zeker geen grootse indruk maakte. Toch zal Koeman de komende maanden een flink beroep op hem gaan doen. Door de blessure van Ansu Fati zijn de opties voorin namelijk beperkter geworden, ondanks dat Philippe Coutinho op de weg terug is na zijn spierblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen